Back to Question Center
0

Εξομολογήσεις ενός Αδειανού Άρωμα

1 answers:

Confessions of a Perfume Addict

Cue ένα τυπικό βράδυ του Σαββάτου για μένα: Καθίζω σε ένα τραπέζι σε μια σοφίτα στο Queens με δύο άλλα κορίτσια,. περιτυλιγμένο γυάλινο φιαλίδιο, δεκάδες έχουν ήδη τοποθετηθεί στο τραπέζι. Προσεκτικά το ανοίγω, πάρω ένα μυρωδιά και το περάσω στον φίλο μου, ο οποίος κάνει το ίδιο. Μουντάει, "Γαμώτο, αυτό είναι καλό. Πόσο; "Απαντώ," πήρα 5 χιλιοστόλιτρα για $ 15. "Είχαμε αόριστα σχέδια να βγούμε αργότερα, αλλά αντ 'αυτού, περάσαμε τις επόμενες τρεις ώρες περνώντας τα φιαλίδια εμπρός και πίσω, μαστίζοντας μανιακά και λαμβάνοντας λεπτομερείς σημειώσεις σε ένα έγγραφο οκτώ σελίδων - computer business consultants in Portland.

Μαμά, μπαμπά, μην ανησυχείτε - Δεν σας κατηγορώ αν αυτό ακούγεται ύποπτο, αλλά δεν είμαι σοβαρά. μιλώντας για ναρκωτικά. Στην πραγματικότητα, όλο αυτό το πράγμα είναι παθητικά G-rated. Γεια σου, το όνομά μου είναι Meg, και έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με άρωμα .

Δεν μπορώ πραγματικά να εντοπίσω μια ακριβή στιγμή που αυτό έχασε τον έλεγχο. Στο γυμνάσιο φορούσα Clinique Happy και αυτά τα πανταχού παρόντα σπρέι από το Bath & amp;. Body Works, όπως και κάθε κανονικός προαύλιος έφηβος στα τέλη της δεκαετίας του '90. Από το κολλέγιο, αποφοίτησα στο Burberry Brit και ύστερα έπεσα για τον Dior Addict. (Η ειρωνεία του ονόματός μου δεν με ξεφεύγει από εδώ). Στη συνέχεια, κάποια μέρα, μπήκα κάπως σε Aedes de Venustas στην Christopher Street, άφησα με μια τσάντα δειγμάτων και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Περισσότερο. Ήθελα περισσότερα!

Confessions of a Perfume Addict

Είμαι άρρωστος. ΑΡΡΩΣΤΟΣ.

Είμαι φωναχτά με βάση το όνομα με τους υπαλλήλους σε μια χούφτα αρωματοπωλείων στη Νέα Υόρκη από τότε που επισκέπτομαι κάθε μήνα. Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι στο Luckyscent αναγνωρίζουν τη διεύθυνσή μου σε αυτό το σημείο επειδή παραγγέλλω τόσα πολλά δείγματα. Περνάω ώρες διαβάζοντας φόρουμ, blogs και κριτικές. Προτίθεμαι να εγγραφώ συνειδητά σε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχω eBay ειδοποιήσεις που έχουν συσταθεί για ορισμένα vintage αρώματα που είμαι απελπισμένος να δοκιμάσετε. Έπρεπε να δημιουργήσω μια κατηγορία "άρωμα" στο λογαριασμό μου στο Νομισματοκοπείο για να κρατήσω τον έλεγχο του δειγματοληπτικού μου προϋπολογισμού. Αγόρασα ένα ράφι ειδικά για να αποθηκεύσω τα αρώματα μου - τα FBW, δηλαδή. (FBW: "Αντίγραφο πλήρους φιάλης" σε αντίθεση με δείγμα-αντάξιο ή decant-αντάξια - ένα decant είναι ένα μεγαλύτερο φιαλίδιο δείγμα, συνήθως 5 ή 10 χιλιοστόλιτρα.) Όταν αγοράζετε νέα έπιπλα για να υποστηρίξετε μια συνήθεια, μπορεί να είναι. χρόνο για να αξιολογήσετε τις προτεραιότητές σας.

Και αναφέρω το υπολογιστικό φύλλο;. Είναι ένα κοινό έγγραφο Google με δύο φίλους μου που παρακολουθούν τα περίπου 200 αρώματα που έχουμε δειγματοληψία. Όταν εκτυπώνονται, είναι οκτώ σελίδες μακρά, μέγεθος εννέα γραμματοσειράς. Υπάρχουν στήλες για μάρκα, άρωμα, τύπο, φύλο, σημειώσεις, μακροζωία, προβολή και προσωπικές μας αντιδράσεις σε κάθε μία. Νομίζεις ότι γελάω;. Μπορείτε να το δείτε σε αυτή τη φωτογραφία, δίπλα στα δείγματα του φίλου μου Jenn, τα οποία διατηρεί σε ένα κουτί αποθήκευσης σχεδιασμένο για σφαίρες. Η τελευταία ενημέρωση έγινε χθες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γράφουν για τους φίλους τους, δεν ξέρω, σχέδια για το βράδυ ή την προσωπική τους ζωή ή κάτι άλλο, σωστά;. Ας δούμε τι δείχνει το τηλέφωνό μου:

Confessions of a Perfume Addict

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, έτσι;

Ο κόσμος των αρωμάτων είναι μια ατελείωτη, συναρπαστική τρύπα κουνελιού. Υπάρχουν τόσα πολλά να μάθουν, τόσες πολλές μυρωδιές που προκαλούν παράξενες αναμνήσεις, τόσους πολλούς παράξενους και θαυμαστούς χαρακτήρες για να συναντήσουν, τόσες πολλές ξεκαρδιστικές κριτικές για να διαβάσετε Fragrantica . Αρχίζετε να αναγνωρίζετε ορισμένα αρώματα και τους ανθρώπους που τείνουν να τα φορούν. (Έχετε μόλις πάρει ένα whiff Le Labo Santal 33; Είναι εκείνο το μάγκα εκεί μέσα στα APC τζιν, σας υπόσχομαι.) Η επιστήμη και η χημεία του είναι συναρπαστικό, και η συναισθηματική απάντηση σε ορισμένες μυρωδιές. είναι συντριπτική. Οι φίλοι μου και εγώ δεν είμαστε μόνοι σε αυτό - τα απομνημονεύματα της Alyssa Harad Το Coming to My Senses είναι σχετικά με το πόσο εμπόδια σε ένα blog αρωμάτων τελικά άλλαξαν τη ζωή της. Δεν είμαι τρελός!

Λοιπόν, κοίτα με λίγο χαλαρά. Είναι τόσο εύκολο να γίνεις εμμονή. Είμαι συλλέκτης, όχι συγγραφέας.

April 5, 2018