Back to Question Center
0

12 (Delicious) Superfoods που βοηθούν στην καταπολέμηση της βλάβης του ήλιου

1 answers:

12 (Delicious) Superfoods That Help Fight Sun Damage

Εικόνα: Getty

. ) Εδώ είναι μερικές ειδήσεις που μπορεί να σας σοκάρουν - η κατανάλωση υγιεινής μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει τη μέση της μέσης σας και τη γενική υγεία, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει λιγότερο επιρρεπή στον καρκίνο του δέρματος, τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μια σειρά λεγόμενων υπερ-τροφών για την καταπολέμηση του ήλιου που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τις ακτίνες UV από μέσα προς τα έξω.

«Όταν μιλάμε για υπερ-τροφές για την καταπολέμηση του ήλιου, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό που θεωρούσαμε ως αντιοξειδωτικά ή βλάβες από ελεύθερες ρίζες αναγνωρίζουμε τώρα ως επισκευή DNA και βλάβη στο DNA αντίστοιχα», εξηγεί ο Δρ Ρόναλντ - purchase required. Moy, δερματολόγος, καλλυντικός χειρουργός και ιδρυτής της Ανανέωσης του DNAEGF . "Μπορεί να προκληθεί βλάβη στο DNA από τη ζημία από τον ήλιο, τη γήρανση, τους ρύπους, τους καρκινογόνους παράγοντες όπως τα τσιγάρα και ακόμη και από ένα χάμπουργκερ (προσωπικά έχω δει στοιχεία ότι μπορείτε να μετρήσετε πραγματικά την καταστροφή του DNA αμέσως μετά το φαγητό του χάμπουργκερ). επηρεάζει το δέρμα σας και τα επίπεδα βλάβης του DNA. "

Η Moy συνεχίζει να εξηγεί ότι όταν εξετάζουμε τις υπερ-τροφές, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τι κάνουν για να μειώσουν τη βλάβη του DNA μας. «Πηγαίνοντας μετά, μεταξύ άλλων, τα φρούτα και τα φυλλώδη λαχανικά είναι σίγουροι τρόποι για να μειώσετε τη βλάβη του DNA σας καθώς οι μελέτες έχουν δείξει γενικά ότι μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο. "

Σημειώστε, ωστόσο, ότι ενώ αυτές οι σούπερ τροφές μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα του δέρματός σας να προστατευθεί από τον ήλιο, δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση το αντηλιακό, το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται κάθε μέρα του έτους. 19). "Η υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να ενεργοποιήσει ελεύθερες ρίζες στο δέρμα και να προκαλέσει επιταχυνόμενη γήρανση και καρκίνο του δέρματος, τον πιο συνηθισμένο καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούν αντιδράσεις άγριων αλυσίδων και βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται οξείδωση, συγκρίσιμη με τη σκουριά. Τα κύτταρα τρυπιούνται και στη συνέχεια σχίζονται, οδηγώντας σε ρυτίδες του δέρματος », εξηγεί ο Nicholas Perricone , ο MD, ο FACN, το CNS. "Το δέρμα αντιδρά στις βλαπτικές επιδράσεις των ακτίνων UV δημιουργώντας μια φλεγμονή ανοσολογικής απόκρισης, η οποία είναι ορατή ως ηλιακό έγκαυμα. "

Ο Perricone συστήνει στους ασθενείς του να καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος με μια προσέγγιση τριών επιπέδων: Η χρήση προστατευτικού αντιηλιακού για το πρόσωπο και το σώμα καθημερινά, θρεπτική υποστήριξη με τη μορφή αντιοξειδωτικών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του δέρματος. και να το προστατεύσετε από την περαιτέρω βλάβη από τον ήλιο και από μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά διατροφή γεμάτη πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, σύνθετους υδατάνθρακες και καθαρό νερό.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, ζητήσαμε από τους γιατρούς να υπογραμμίσουν τι θεωρούν τις πιο ισχυρές υπερ-τροφές για την καταπολέμηση της ηλιακής ακτινοβολίας, ώστε να συμπληρώσουν το αντηλιακό που έχουμε ήδη καθηλώσει κάθε μέρα (σωστά;).

Άγριο σολομό

"Μια εξαιρετική πηγή του αντιοξειδωτικού καροτενοειδούς που είναι γνωστή ως ασταξανθίνη (1000 φορές πιο αποτελεσματική από τη βιταμίνη Ε), η οποία βοηθά στην αποκατάσταση των βλαβών από τις υπεριώδεις ακτίνες και κρατά το δέρμα ακτινοβόλο και νεανικό. Τα ωμέγα-3 απαραίτητα λιπαρά οξέα στον σολομό λειτουργούν επίσης ως ισχυρά, προστατευτικά αντιφλεγμονώδη ", λέει ο Perricone. "Εκτός από τον σολομό, το σκουμπρί, η πέστροφα, η ρέγγα και η σαρδέλα είναι επίσης πλούσιες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από το θανατηφόρο μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος από την ηλιακά εγκαύματα. "Το πράσινο τσάι, οι φράουλες, τα μπλε και τα βατόμουρα, τα μήλα και το κακάο είναι από τα αντιοξειδωτικά τρόφιμα υψηλής κατεχινών, τα οποία επίσης προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Όσο πιο βαθύ και πλουσιότερο είναι το χρώμα, τόσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε κατεχίνη. Η πιο ισχυρή κατεχίνη είναι η επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλλική (EGCG), η οποία είναι 100 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη C και 25 φορές ισχυρότερη από τη βιταμίνη Ε. Το πράσινο τσάι είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές EGCG μας », εξηγεί ο Perricone. Τα βλαστάρια μπρόκολου είναι η πλουσιότερη πηγή της γλυκοραφίνης που καταπολεμά τον καρκίνο, τον πρόδρομο της σουλφοραφάνης », λέει ο Perricone.

Ερυθρός οίνος

"Η ρεσβερατρόλη είναι ένα αντιοξειδωτικό φυτοαλεξίνης που βρίσκεται στα κόκκινα σταφύλια. Έχει τόσο χημειοπροληπτικές όσο και θεραπευτικές επιδράσεις κατά των δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής βλάβης από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις δερματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος », εξηγεί ο Δρ Neal Schultz, δερματολόγος της Νέας Υόρκης,. και δημιουργός του BeautyRx από τον Dr. Schultz . Συνεχίζει να υποθέτει ότι πιθανότατα θα γίνει επικρατούσα για την προστασία του δέρματος με τοπική εφαρμογή, αλλά προειδοποιεί ότι για να πάρει αρκετό ρεσβερατρόλ στο δέρμα σας από το να πιείτε κόκκινο κρασί, το αλκοόλ στο κρασί θα σας ξεπεράσει πιθανότατα πρώτα ".

Μαύρη σοκολάτα

"Το κακάο, σε υψηλές συγκεντρώσεις σε μαύρη σοκολάτα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές φλαβανόλες, οι οποίες. περιλαμβάνουν προκυανιδίνες, επικικατίνες και κατεχίνες (που ονομάζονται επίσης φλαβονοειδή). Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών στο αίμα έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, καρκίνου του προστάτη και διαβήτη τύπου 2 », λέει ο Schultz, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ενώ είναι πιθανό να τρώτε αρκετά ώστε τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή να φτάσουν στο δέρμα σε υψηλά επίπεδα. αρκετές συγκεντρώσεις για να προστατεύσουν από τον ήλιο, δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για το θέμα, για να το πούμε με βεβαιότητα.

Τόνος και κοτόπουλο

Η νικοτιναμίδη, επίσης γνωστή ως βιταμίνη B3, περιέχεται και στα δύο αυτά τρόφιμα και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος,.

Τομάτες

Σύμφωνα με την Perricone, μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2001 εξέτασε τους εθελοντές που έτρωγαν 40 γραμμάρια τομάτας σε διάστημα 10 εβδομάδων. Η ομάδα ήταν 40% λιγότερο πιθανό να παρουσιάσει ηλιακό έγκαυμα όταν εκτίθεται σε επιβλαβείς ακτίνες UV. "Αλλά μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο για να εξασφαλίσετε την απορρόφηση των ειδικών φυτοχημικών προστατευτικών του δέρματος. "

Kale, Spinach και Chard

" Το φυλλικό οξύ περιέχεται σε αυτά τα φυλλώδη πράσινα φύλλα και σε μια 11χρονη μελέτη 1.000 ενηλίκων στην Αυστραλία,. με 41% μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος ", σύμφωνα με τον Moy.

Καρπούζι

Τα καρπούζια είναι πλούσια σε λυκοπένιο, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για την προστασία του δέρματός σας από το ηλιακό έγκαυμα και τη δυνατότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με το Perricone. "Το λυκοπένιο μπορεί να αποτρέψει την ηλιακά εγκαύματα που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι πλούσιο στις προαναφερθείσες ντομάτες και την πάστα ντομάτας, καρπούζι καθώς και βερίκοκα, ροζ γκρέιπφρουτ και κόκκινα (όχι πορτοκαλί) καρότα. "

Τζίντζερ και κουρκούμη

" Αυτές οι ευχάριστες πικάντικες ρίζες μπορούν να προστεθούν στις σαλάτες, τις πατάτες, τις κάρυδες, τις σούπες και τα φασόλια. Το τζίντζερ αποτρέπει την διάσπαση της ελαστίνης στο δέρμα, βοηθώντας στην αποφυγή των ρυτίδων που προκύπτουν από την ακτινοβολία UV. Το Turmeric, ένα αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, προστατεύει το κολλαγόνο - κλειδί για να διατηρεί το δέρμα σας νεανικό και ακτινοβόλο », εξηγεί ο Perricone.

Μήλα

«Οι πολυφαινόλες περιέχονται σε μήλα, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες δυνατότητες προστασίας από βλάβες στο DNA», λέει ο Moy.

"Αυτά (μαζί με το σπανάκι) περιέχουν υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου, που είναι ένας σημαντικός ρυθμιστής κυττάρων στο ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την υγιή διάδοση των κυττάρων", λέει ο Moy.

April 5, 2018